QUEENS - Richard Krajicek heeft de derde ronde van het grastoernooi op Queen's bereikt. De Muiderberger rekende in zijn tweede partij met 7-5 2-6 6-3 af met de Tsjech Jan Vacek. Krajicek speelt in de volgende ronde tegen de Amerikaan Andre Agassi.

Naast Krajicek ging Sjeng Schalken ook verder. De Limburger hoefde voor zijn plaats in de derde ronde nog niet in actie te komen. Zijn tegenstander Todd Martin trok zich geblesseerd terug.

Bye bye

In de eerste schifting had Schalken een bye. Raemon Sluiter redde het net niet tegen Lleyton Hewitt. Hij verloor met 6-7 6-3 6-7 van de Australische titelverdediger en nummer één van de wereld.

Veertien aces

Krajicek is bezig aan een goede voorbereiding met het oog op Wimbledon. Hij startte sterk tegen Vacek, die in de eerste ronde met Goran Ivanisevic al een oud-Wimbledonkampioen uitschakelde. In het tweede bedrijf leek de Tsjech op stoom te komen, maar in de derde set nam Krajicek, goed voor veertien aces, toch weer de controle over de partij over. Op het vijfde wedstrijdpunt besliste hij de wedstrijd. Krajicek treft in de volgende ronde Andre Agassi.

Agassi

De laatste confrontatie tussen de twee dateert van 1998 in Stuttgart. Krajicek was toen de sterkste. De balans is 3-3. Schalken treft met Taylor Dent eveneens een Amerikaan. Het wordt de eerste partij voor de nummer vijf van de plaatsingslijst in de derde ronde. Na een bye in de openingsronde hoefde de Limburger woensdag tegen Todd Martin niet in actie te komen. Hij meldde zich af met een spierblessure in de borststreek. Zondag scheurde Martin tijdens de training een spier. De speler zal twee tot vier weken buitenspel staan. Zijn deelname aan Wimbledon is daardoor onzeker.