QUEEN'S - Raemon Sluiter was in de tweede ronde op Queen's opnieuw dicht bij een stunt tegen Lleyton Hewitt. Na een uitstekende partij moest de Rotterdammer met 6-7 3-6 6-7 buigen voor de nummer één van de wereld en de drievoudig winnaar van het grastoernooi. Sluiter wist de Wimbledonkampioen vorig jaar bij het toernooi in Stockholm verrassend met twee keer 6-3 te verslaan.

Sluiter, vorig jaar halve finalist op Queen's, baalde dat hij Hewitt dit keer liet ontsnappen. "Een zege was heel goed voor het vertrouwen geweest. Ik moet over het niveau van vandaag zeker niet zeuren, maar het gaat toch om het resultaat."

Gras

Sluiter snakte na een teleurstellend optreden op gravel naar het grasseizoen. "Het is heel jammer dat het toernooi nu voorbij is, maar ik ben in ieder geval wel tevreden zijn met mijn start op gras. Ik heb nu een paar wedstrijden in de benen en denk dat ik op Rosmalen en Wimbledon iets moois kan laten zien."

Twee tiebreaks

Een volley maakte op setpunt voor Hewitt het verschil in de tiebreak van de eerste set. Sluiter nam daarna duidelijk het initiatief in handen en trok het tweede bedrijf overtuigend naar zich toe. In de derde set leek Hewitt op 3-3 de beslissende breek te forceren, maar Sluiter pakte 4-5 het servicepunt van de Australiër, die zichzelf voortdurend probeerde op te peppen. In de tweede tiebreak van de partij moest Sluiter zich met 7-3 gewonnen geven.

"Hij heeft me hard voor mijn geld laten werken", complimenteerde Hewitt zijn Nederlandse opponent. "Ik had moeite mijn ritme te vinden. Het voelde nog niet zo goed als vorig jaar op Wimbledon. Maar er lag op mij ook wel een stuk meer druk dan op Sluiter, dus ik ben erg blij met mijn zege."