NÜRBURGRING - De Nürburgring in Duitsland legt zich niet neer bij de ban van tabaksreclame in 2005. Het Duitse racecircuit stapt naar het Europees Hof van Justitie om het verbod vanaf augustus aan te vechten. "Sponsoring van races in de Formule 1 is geen zaak van de Europese Unie", verklaarde directeur Walter Kafitz van het circuit woensdag de stap.

De Nürburgring huisvest op 29 juni de Europese Grand Prix in de Formule 1. De laatste jaren investeerde het circuit ongeveer 50 miljoen euro om te voldoen aan de moderne eisen in de racewereld. Het contract met de formule 1 eindigt volgend jaar.

Geen nut

In de ogen van Kafitz loopt Europa het risico de meest aansprekende discipline uit de autosport volledig kwijt te raken door de anti-tabakswet. De races gaan naar landen waar takasreclame wel is toegestaan en die komen dan wel gewoon op de Europese tv.

Van België naar Bahrein

Volgend jaar gaat het racecircus al naar Bahrein en Shanghai. De Belgische GP en de Grote Prijs van Oostenrijk maken dit jaar - onder meer door de naderende invoering van de regelgeving op tabaksreclame - waarschijnlijk voor het laatst deel uit van de WK-cyclus.