ZEIST - Bondscoach Foppe de Haan heeft Ron Vlaar opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de Olympische Spelen. De Friese oefenmeester selecteerde 36 spelers, onder wie vier dispensatiespelers.

Op woensdag 23 juli moet De Haan zijn definitieve selectie van achttien spelers inleveren bij de wereldvoetbalbond FIFA en het internationaal olympisch comité (IOC).

Vlaar miste het afgelopen seizoen grotendeels door een knieblessure. De tweevoudig international hoopt in de voorbereiding op het komende seizoen weer aan te sluiten bij de selectie van Feyenoord. De 23-jarige verdediger mag gezien zijn leeftijd deelnemen aan de Spelen in Peking.

Babel

De Haan nam ook Ryan Babel en Urby Emanuelson op in zijn voorlopige selectie. Beiden vielen af uit de selectie van het Nederlands elftal voor het EK.

Het olympisch elftal speelt op 23 juli een oefenwedstrijd tegen België, dat ook op de Spelen in actie komt. Drie dagen later vertrekt de ploeg naar Hongkong, waar de mannen van De Haan twee oefeninterlands afwerken.

Nigeria

Op 7 augustus speelt Oranje de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen, tegen Nigeria.

Daarna volgen groepswedstrijden met de Verenigde Staten (10 augustus) en Japan (13 augustus).