ENSCHEDE - FC Twente speelt de thuiswedstrijd in de voorronde van de Champions League in het Gelredome in Arnhem. Dat maakte de club uit Enschede donderdag bekend.

Het eigen stadion van Twente, de Grolsch Veste, wordt momenteel verbouwd en is niet op tijd klaar voor de Europese bekerwedstrijd.

FC Twente speelt de thuiswedstrijd, afhankelijk van de loting, op 12/13 of 26/27 augustus. De Tukkers moeten zich in een dubbele confrontatie met een nog onbekende tegenstander zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Supporters

Voorzitter Joop Munsterman snapt de teleurstelling bij de supporters, die de wedstrijd graag in de vernieuwde Grolsch Veste hadden gezien.

"Dat hadden wij als club natuurlijk ook het liefste gehad. Helaas is dat niet mogelijk. We zijn blij dat we in Arnhem een stad hebben gevonden die ons de mogelijkheid biedt deze wedstrijd in het Gelredome af te werken."

Eisen

Twente heeft voor het onderkomen van Vitesse gekozen omdat deze voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de organisatie van een wedstrijd in de Champions League.

Bovendien is de capaciteit voldoende om alle seizoenkaarthouders en sponsors een plek in het stadion te geven, aldus een verklaring op de website van de Tukkers.