PARIJS - Roger Federer heeft zich woensdag na een koude start toch nog snel geplaatst voor de halve finales van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros.

De Zwitser, in Parijs als eerste geplaatst, versloeg in de kwartfinale de Chileen Fernando Gonzalez in vier sets: 2-6 6-2 6-3 6-4.

Monfils

De nummer één van de tenniswereld neemt het in de halve eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard David Ferrer en de Fransman Gael Monfils.

Gonzalez

Gonzalez begon scherp aan het duel. Hij brak Federer op Court Suzanne Lenglen drie keer in de eerste set. De Zwitser, die veel onnodige fouten maakte, verloor aan het begin van de partij direct zijn opslag, herstelde zich later naar 2-2 maar zag de Chileen vervolgens vier games op rij binnenhalen.

"Ik speelde niet geweldig en Fernando deed het goed. Ik had dus een goede start nodig in de tweede set", aldus 's werelds beste tennisser.

Federer

Federer begon het tweede bedrijf echter ook niet overtuigend. Het ging tot deuce gelijk op, maar de Zwitser redde zich. Ondanks drie breekpunten in de tweede game op de opslag van Gonzalez lukte het de nummer één niet een vroege voorsprong te pakken.

Twee games verder pakte Federer die kans wel en was het verzet van Gonzalez gebroken: 6-2. De Zwitserse machine kwam op stoom en Federer plaatste zich vervolgens nog redelijk eenvoudig voor zijn zestiende halve finale op rij bij een grandslamtoernooi.