TENERO - Leo Beenhakker, bondscoach van de Poolse nationale voetbalploeg, heeft boos gereageerd op een fotomontage in het Poolse tabloid Super Express.

De krant bracht woensdag een foto van Beenhakker, die de hoofden van Duitslands bondscoach Joachim Löw en aanvoerder Michael Ballack vasthoudt met als kop: Leo, bezorg ons deze hoofden.

'Waardeloos'

Beenhakker kon de grap aan de vooravond van het EK voetbal niet waarderen. "Waardeloos. Hieraan kun je weer eens zien wat voor zieke mensen er op deze wereld lopen'', zei de Nederlander, die met Polen opent tegen de Duitsers. "Ik distantieer me hiervan en hoop dat het nu verder over voetbal gaat.''

Verstandhouding

De Duitsers maakten overigens geen punt van de nepfoto. "De Polen zijn onze buren en vrienden'', zei Theo Zwanziger, voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB. "We hebben een goede verstandhouding en zien elkaar op 8 juni.''

Blaszczykowski

Beenhakker kan weer beschikken over middenvelder Jakub Blaszczykowski die is hersteld van een hamstringblessure. Ook de pijntjes van verdediger Michal Zewlakow en middenvelder Wojciech Lobodzinski waren woensdag goeddeels voorbij.

Beenhakker hoopt een einde te maken aan een reeks van vijftien duels met de Duitsers zonder Poolse zege die teruggaat naar 1933. "We geloven dat we in staat zijn eindelijk van de Duitsers te winnen'', zei de 65-jarige Nederlander, die later ook nog gastland Oostenrijk en Kroatië treft.

Omkoopschandaal

Beenhakker weigerde in te gaan op vragen over een omkoopschandaal dat voor beroering heeft gezorgd in de Poolse voetbalwereld. Woensdag werd in Polen nog een betrokkene opgepakt door de politie. In totaal zijn al meer dan 120 personen verhoord. ,,Mijn rol is onze voorbereiding op het EK te beschermen en de ploeg af te schermen voor deze zaak'', aldus Beenhakker.