PARIJS - Het vrouwentoernooi van Roland Garros krijgt een Russin en een Servische in de finale. Svetlana Koeznetsova en Dinara Safina bereikten woensdag de halve eindstrijd en staan daarin tegenover elkaar.

Eerder zetten de Servische tennissters Jelena Jankovic en Ana Ivanovic hun naam al op het affiche van de beste vier in Parijs. Koeznetsova, als vierde geplaatst, had tegen Kaia Kanepi meer moeite dan verwacht.

De verrassende tennisster uit Estland dwong haar vooral in de eerste set, die bijna een uur duurde, tot een uiterste krachtsinspanning. Uiteindelijk kwam Kanepi ervaring en overtuiging te kort: 7-5 6-2.

Wedergeboorte

Safina kende tegen haar landgenote Elena Dementjeva opnieuw een wedergeboorte, evenals in haar partij van maandag tegen de favoriete Maria Sjarapova. De jongere zus van Marat Safin kwam in beide duels met 0-1 in sets en 2-5 achter, voordat ze zich oprichtte en overleefde.

De 'comeback kid' uit Moskou pakte de tweede set in de tiebreak met 7-5 alsnog en denderde vervolgens over Dementjeva heen: 4-6 7-6 6-0. De partij vergde ruim 2,5 uur.

ZIE OOK:

Alles over Roland Garros