ALKMAAR - Co Adriaanse blijft trainer bij AZ. De oefenmeester heeft dat woensdag meegedeeld aan de Alkmaarse voetbalclub. Adriaanse heeft meerdere gesprekken met het bestuur gevoerd en ziet voldoende perspectief. De coach die nog een contract heeft tot 1 juli 2005, heeft wel als voorwaarde gesteld dat AZ in tweede instantie alsnog een licentie krijgt.

Voorzitter Dirk Scheringa kon Adriaanse tegemoet komen in zijn wens voor meer zekerheid. Frisia, gelieerd aan Scheringa's DSB, verleent het in financiële problemen verkerende AZ een overbruggingskrediet van 4 miljoen euro. Verder gaat het nieuw te bouwen stadion in complex Kooimeerplaza tegen vergoeding de naam Frisia Stadion dragen. Medio 2005 moet die nieuwe arena gereed zijn.

Shirtsponsor Actus Notarissen verlengt bovendien het contract met een jaar, tegen een verhoogde prijs. Ook via gesprekken met andere sponsoren heeft het clubbestuur extra inkomsten kunnen genereren.

Voor komend seizoen kampt AZ nu nog met een tekort van 800.000 euro. De hoop is gevestigd op de businessclub, waaraan AZ een bijdrage van een half miljoen heeft gevraagd. Voorlopig heeft de businessclub 110.000 euro toegezegd. Door actief te werven, hoopt AZ het resterende bedrag bijeen te krijgen, waarna de licentie bij de KNVB opnieuw kan worden aangevraagd. Hiervoor heeft de vereniging nog minder dan twee weken de tijd.