WENEN - De Italiaanse voetballer Fabio Cannavaro heeft woensdag een geslaagde operatie ondergaan in een ziekenhuis in Wenen. Dat heeft Christian Gäbler, verantwoordelijk voor medische zaken tijdens het Europees kampioenschap, woensdag in Oostenrijk verklaard.

De aanvoerder van de Italiaanse ploeg, maandag de eerste tegenstander van Oranje, had tijdens een training zijn enkelbanden gescheurd. Cannavaro werd woensdag in een privékliniek geopereerd in aanwezigheid van de Italiaanse specialist Andrea Ferretti.

De verdediger, die vermoedelijk twee maanden uit de roulatie is, heeft aangegeven zich weer bij de Italiaanse selectie te willen aansluiten om de ploeg moreel te ondersteunen.

Gamberini

De samenstelling van de defensie van de Italiaanse voetbalploeg voor het eerste EK-duel tegen Nederland staat nog niet vast na het afvallen van centrale verdediger Fabio Cannavaro. Diens vervanger Alessandro Gamberini verwacht nog geen basisplaats.

Gamberini werd aan de selectie toegevoegd nadat Cannavaro maandag met gescheurde enkelbanden was afgevallen voor het EK. "Op dit moment denk ik niet dat ik speel'', zei Gamberini woensdag op de vraag of hij maandag in het openingsduel tegen Oranje in de basis staat.

Bondscoach Roberto Donadoni heeft nog geen hints gegeven over de manier waaop hij het ontbreken van Cannavaro zal oplossen. "Ik ben erg blij dat ik me bij de groep mag aansluiten, het is mijn eerste grote toernooi. Ik ga mijn best doen, al vind ik het heel erg voor Fabio'', zei Gamberini, in clubverband uitkomend voor Fiorentina.

Zie ook

Zie ook de NU.nl EK special