PARIJS - Frankrijk heeft de laatste oefenwedstrijd voor het Europees kampioenschap voetbal moeizaam gewonnen.

In Parijs was de ploeg van bondscoach Raymond Domenech met 1-0 te sterk voor Colombia. Franck Ribéry benutte na 25 minuten een strafschop.

De verliezend WK-finalist stelde zaterdag al teleur tegen Paraguay (0-0). De spelers werden na afloop van het duel in Toulouse zelfs uitgefloten. Vorige week won Frankrijk met 2-0 van Ecuador.

Opstelling

Domenech begon dinsdag met het elftal dat waarschijnlijk op 9 juni ook aan de aftrap staat in de eerste EK-wedstrijd tegen Roemenië.

De geblesseerde Patrick Vieira werd op het middenveld vervangen door Jeremy Toulalan. Voorin vormden Thierry Henry en Karim Benzema het spitsenkoppel.

Henry

Henry speelde in Parijs zijn honderdste interland. Hij is de zesde Fransman die deze mijlpaal heeft bereikt. Lilian Thuram, Marcel Desailly, Zinedine Zidane, Patrick Deschamps en Vieira gingen hem voor.

Domenech hield ondanks de magere uitslagen een goed gevoel over aan de drie wedstrijden met tegenstanders uit Zuid-Amerika.

Resultaten

"Twee overwinningen en een gelijkspel, daar teken ik voor. De resultaten doen er niet echt toe, het gaat vooral om de manier waarop we speelden. Alhoewel ik natuurlijk liever drie wedstrijden win dan verlies", aldus de Franse keuzeheer.

Oranje

Frankrijk is op 13 juni de tweede tegenstander van het Nederlands elftal. Domenech denkt nog niet aan de wedstrijd tegen Oranje, hij zegt vooral slapeloze nachten te hebben over zijn opstelling.

"Ik heb veel goede spelers om uit te kiezen. Maar beter dat, dan slapeloze nachten over bijvoorbeeld een blessurecrisis."

Vieira

Het enige twijfelgeval in de selectie van Domenech is aanvoerder Vieira, die een blessure aan zijn dijbeen heeft. De wedstrijd tegen Roemenië komt waarschijnlijk te vroeg voor de middenvelder.

Zie ook

Zie ook de NU.nl EK special