NOORDWIJK - De één arriveerde wat eerder dan de ander bij hotel Huis ter Duin, maar rond 14.30 uur was de selectie van het Nederlands elftal compleet en gereed voor vertrek naar Zwitserland voor het Europees kampioenschap voetbal.

"Ik verwacht dat we kampioen worden'', zei Giovanni van Bronckhorst lachend bij het passeren van de slagboom. En weg was hij alweer. Net als de meeste anderen.

De spelers reageerden gelaten op het nieuws van de blessure van verdediger Fabio Cannavaro van het Italiaanse elftal. "Ik denk dat ze daar wel een goede vervanger voor hebben. En wij missen met Ryan Babel ook een goede speler'', zei John Heitinga in een snelle reactie. "Het is voor een sportman nooit leuk om zo'n groot toernooi te missen'', reageerde doelman Edwin van der Sar.

Robben

Arjen Robben was nog niet op de hoogte van de afwezigheid van Cannavaro. "Ik vind het heel triest. Ik weet hoe het voelt om geblesseerd te zijn.''

Robben arriveerde net als Mario Melchiot, Demy de Zeeuw, Maarten Stekelenburg en Khalid Boulahrouz te laat in het hotel wegens filevorming na een ongeluk.

Schiphol

Om 15.30 uur vertrok de selectie naar Schiphol. De vlucht naar Zwitserland is om 17.00 uur.