MAASTRICHT - De redding van MVV is een stapje dichterbij gekomen. Vertegenwoordigers van het Maastrichtse bedrijfsleven hebben de noodlijdende voetbalclub een bankgarantie van 1,5 miljoen euro toegezegd. Dat heeft advocaat J. Goumans, die de financiële belangen van MVV behartigt, woensdag bevestigd.

"Een groep van dertig bedrijven staat voor de komende drie jaar jaarlijks garant voor een bedrag van 500.000 euro, dat is mij officieel toegezegd", aldus Goumans. "Onder voorwaarde dat de KNVB aan MVV een licentie verstrekt." De voetbalbond heeft de Limburgse club tot donderdag de tijd gegeven om met een oplossing voor de schuldenlast te komen.

Schuldeisers

Goumans onderhandelt woensdag met een aantal schuldeisers van MVV. "Vandaag voer ik een aantal cruciale besprekingen. We hopen dat de schuldeisers bereid zullen zijn om een deel van onze schulden kwijt te schelden. Als dat lukt, ben ik hoopvol gestemd dat betaald voetbal in Maastricht kan worden gecontinueerd. Maar ik prijs de dag niet voor het avond is. Mochten de gesprekken onverhoopt een andere wending krijgen, dan ben ik zeer somber gestemd."

Het gemeentebestuur van Maastricht besloot vorige maand MVV niet de helpende hand te reiken. Het leidde rond het stadhuis van de Limburgse hoofdstad tot rellen, waarbij gemeenteraadsleden en bestuursleden van de club werden bekogeld. Burgemeester G. Leers van Maastricht werd zelfs met de dood bedreigd.

MVV kampt met een tekort van 1,5 miljoen euro. De medewerkers van de club, zowel spelers als administratief personeel, hebben al enkele maanden geen salaris ontvangen.