MILAAN - José Mourinho onthield zich dinsdag van grootheidswaanzin bij zijn presentatie als nieuwe trainer van De Italiaanse voetbalkampioen Internazionale.

"Ik denk dat ik een goede coach ben, maar ik wil niet bijzonder zijn. Inter is bijzonder'', zei de Portugees in vloeiend Italiaans. Bij zijn aanstelling als trainer van Chelsea stelde Mourinho zich een paar jaar geleden heel wat minder bescheiden op. "Ik ben een speciale trainer'', zei hij toen. De Portugees had een week eerder wel met Porto de Champions League gewonnen.

Mourinho volgt in Milaan Roberto Mancini op, die ondanks het veroveren van de derde landstitel op rij weg moest bij Inter. De 45-jarige Portugees, die vorig jaar kort na aanvang van het seizoen opstapte bij de Londense club, tekende voor drie jaar bij de Milanese club.

Selectie

De trainer zei dat hij niet van plan was de selectie stevig op te schudden. Hij wil twee, hooguit drie spelers kopen. Op namen ging hij niet in.

De Italiaanse media brachten de afgelopen dagen Chelsea-sterren in verband met Inter: Frank Lampard, Michael Essien, Ricardo Carvalho en Didier Drogba.

"Als ik de verhalen zo lees, ga ik een team van zestig spelers coachen. Dat is natuurlijk onzin. Ik snap wel dat de spelers van Chelsea, met wie ik een goede relatie had, graag bij mij trainen.''

Om daar snel aan toe te voegen dat Inter een uitstekend team heeft. "Er is geen reden veel te veranderen. Deze groep heeft een geweldige mentaliteit en dat spreekt me aan. We hebben twee of drie spelers nodig om iets sterker te worden'', aldus Mourinho.