MARIA ENZERSDORF - Fabio Cannavaro, de aanvoerder van het Italiaanse voetbalelftal, mist het EK. Dat maakte de Italiaanse voetbalbond maandagavond bekend.

De verdediger van Real Madrid raakte maandag op de training in het Oostenrijkse Maria Enzersdorf geblesseerd aan zijn linkerenkel.

Italië is op 9 juni de eerste tegenstander van Nederland op het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk.

Botsing

De 34-jarige Cannavaro bleef na een botsing met zijn collega in de Italiaanse defensie, Giorgio Chiellini, minutenlang liggen. Uiteindelijk werd hij per brancard het veld afgedragen.

In een ziekenhuis in Molding zijn scans gemaakt, waarna de 116-voudige international meteen is doorgestuurd naar een hospitaal in Wenen. De eerste diagnose luidt gescheurde enkelbanden. Volgens de behandelende arts is een operatie niet uitgesloten.

Vervanger

Bondscoach Roberto Donadoni heeft Alessandro Gamberini van Fiorentina opgeroepen als vervanger. De verdediger, die slechts twee interlands achter zijn naam heeft staan, meldt zich dinsdagmiddag in Oostenrijk.

Het gemis van zijn aanvoerder is voor Donadoni een flinke tegenslag. Cannavaro leidde Italië in 2006 naar de eindzege op het WK en werd daarna ook uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar.

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special