PARIJS - 's Werelds beste tennisster Maria Sjarapova is maandag in de vierde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Russische verloor in drie sets van haar landgenote Dinara Safina: 7-6 (6) 6-7 (5) 2-6.

Safina speelt nu voor een plaats in de halve finales tegen een andere Russin, Elena Dementjeva.

Het duel van maandag was onbetwist de leukste vrouwenpartij tot nu toe in Parijs, ondanks de regenpauze van anderhalf uur. De als dertiende geplaatste Safina vocht zich bij een stand van 6-7 2-5 terug, overleefde een matchpunt en stuurde haar als eerste geplaatste landgenote zonder trofee naar huis.

Roland Garros is de enige nog ontbrekende grandslamtitel op Sjarapova's lijstje.

Comeback

Safina won voor de derde keer in zes ontmoetingen van de 21-jarige topspeelster. "Na mijn titel in Berlijn dit jaar, was dit mijn beste wedstrijd en mijn beste comeback", zei de 22-jarige Safina, in 2006 nog kwartfinaliste.

"Ik wist dat ik haar kon verslaan, maar ik legde mezelf veel te veel druk op en was te passief. Maar ik sloeg een winner op haar matchpunt en dat veranderde alles."

Lamgeslagen

Sjarapova leek daarna lamgeslagen en verloor de beslissende set met 6-2. De Russische, die de nummer één positie in de schoot kreeg geworpen na het abrupte afscheid van Justine Henin, zocht op Roland Garros ook nadrukkelijk naar vorm.

Ze worstelde zich door de eerste drie ronden, maar moest in haar eerste twee partijen steeds een set afstaan.

ZIE OOK:

Alles over Roland Garros