EINDHOVEN - Paul Haarhuis maakt op Wimbledon waarschijnlijkvoor de laatste keer zijn opwachting op het hoogste niveau. De-jarige dubbelspecialist kampt al lange tijd met eenschouderblessure.

Uit een MRI-scan bleek dinsdag dat een botje in de schouder isafgebroken, waardoor het gewricht bij serveren uit de kom schiet.Haarhuis zal aan het einde van het seizoen een operatie ondergaanen verwacht daarna niet meer in de internationale competitie terugte keren.

"Het liefst wil ik nog proberen om Wimbledon te spelen", zeiHaarhuis na het onderzoek. "Volgens de dokter is het metintensieve behandeling mogelijk, al zou het ook mis kunnen gaan.Maar ik wil de optie toch openhouden. De komende dagen ga ikbekijken hoe het met de schouder gaat. Ik ga ervan uit dat hetdaarna wel voorbij is. Er staat zes maanden voor de revalidatie nade operatie. Ik wil me in ieder geval laten opereren, want op dezemanier ben ik niet meer in staat om te serveren. Ik wil straks alsik gestopt ben met de oudere jongens tot nog graag lekker eenballetje kunnen slaan."

Successen

Ondanks zijn geblesseerde schouder wist Haarhuis aan de zijdevan de Rus Jevgeni Kafelnikov de finale van het dubbel op RolandGarros te halen. De titelverdedigers verloren in de eindstrijd vande gebroeders Bryan. Haarhuis behaalde zijn meeste successen aan dezijde van Jacco Eltingh. Hij won in zijn loopbaan 54 titels in hetdubbel.

"Het tijdstip van de operatie wil ik in verband met afsprakennog wel even uitstellen. Ik denk dat ik november onder het mes zalgaan. Het is fysiek misschien wel mogelijk dat ik daarna nogterugkeer, maar ik zie dat niet snel gebeuren. Ik had in mijn hoofddat ik dit jaar Roland Garros, Wimbledon en de Daviscup nog zouspelen. Ik hoop in ieder geval dat ik Wimbledon nog haal."