LONDEN - Manchester United staat open voor een vertrek van David Beckham. De Engelse landskampioen heeft dinsdag bevestigd dat officials van de club hebben gesproken met Joan Laporta, de belangrijkste kandidaat voor het voorzitterschap bij Barcelona.

"De gesprekken met Laporta hebben geleid tot een bod voor een overgang van Beckham naar Barcelona", aldus een verklaring van Manchester United. "Manchester United wil de aanbieding accepteren als aan alle voorwaarden wordt voldaan, maar er zitten nu nog veel haken en ogen aan. Ten eerste moet Laporta op 15 juni worden gekozen als nieuwe voorzitter van Barcelona en Beckham moet zelf ook tot overeenstemming met Barcelona komen."

Beckham, op vakantie in de Verenigde Staten, liet via zijn zaakwaarnemer weten niet blij te zijn met de laatste ontwikkelingen. "David is zeer teleurgesteld en verbaasd. Hij heeft het gevoel dat hij wordt gebruikt als een pion in het politieke schaakspel rond verkiezingen van Barcelona. De adviseurs van Beckham zijn zeker niet van plan om Laporta of een van zijn mensen te ontmoeten."

Laporta ontkende zelf dat hij met Beckham probeert stemmen te winnen. "De intentie is om Beckham naar Barcelona te halen. Het maakt niet uit wie er voorzitter wordt. Deze transfer is belangrijk voor de club, de stad en zijn mensen. Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken." Beckham heeft bij Manchester nog een doorlopend contract tot medio 2005.