AMSTERDAM - Mathieu Flamini heeft zich alsnog gemeld bij het Franse trainingskamp. De 24-jarige middenvelder, die deze zomer overstapt van Arsenal naar AC Milan, is door bondscoach Raymond Domenech uit voorzorg bij de 23-koppige selectie gehaald.

Aanvoerder Patrick Vieira kampt met een bovenbeenblessure en is mogelijk niet op tijd fit voor het EK.

Vieira moest zaterdag het oefenduel met Paraguay, een matige 0-0, door de blessure aan zich voorbij laten gaan. Ook zal de middenvelder van Internazionale dinsdag waarschijnlijk niet in actie komen in het laatste oefenduel voor het EK, tegen Colombia.

Teamarts

Geblesseerde spelers kunnen nog voor aanvang van de eerste EK-wedstrijd worden vervangen, mits de teamarts en een arts van de UEFA hebben vastgesteld dat de blessure ernstig genoeg is.

Als Vieira niet op tijd hersteld is voor het eerste EK-duel tegen Roemenië, neemt Flamini zijn plaats in de selectie in. Frankrijk is op 13 juni de tweede tegenstander van het Nederlands elftal.

Flamini maakte deel uit van de voorselectie van dertig spelers, maar hoorde samen met onder anderen Djibril Cissé tot de zeven afvallers. Ook Hatem Ben Arfa, Mickaël Landreau, Alou Diarra, Julien Escudé en Philippe Mexès haalden de definitieve selectie van Domenech niet.

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special