AMSTERDAM - David Beckham keek verbaasd op toen bondscoach Fabio Capello hem zondag de aanvoerdersband toebedeelde voor het oefenduel tegen Trinidad en Tobago.

De 33-jarige middenvelder, die zijn 102e interland speelde, deed na het WK in 2006 afstand van het kleinood. "Ik vond het een eer om weer aanvoerder te zijn van mijn land."

Engeland had in het duel op het Caribische eiland geen kind aan de WK-deelnemer van 2006. Capello kon het zich veroorloven veelvuldig te wisselen en zag zijn team met 3-0 winnen. Binnen een kwartier leidden de Engelsen met 2-0 door treffers van Gareth Barry en Jermain Defoe.

De middenvelder van Aston Villa, die zijn eerste interlandgoal in twintig wedstrijden maakte, liet na een voorzet van Wayne Bridge doelman Clayton Ince kansloos. Defoe verdubbelde de score na een steekbal van Stewart Downing.

Roberts

Na de 2-0 zakte Engeland iets in, maar de Soca Warriors kwamen nauwelijks in het spel voor. De eerste doelpoging kwam na ruim een halfuur van de voet van Sparta-aanvaller Darryl Roberts. Kort na rust maakte Defoe na terugleggen van Peter Crouch de derde treffer voor Engeland.

De ruim 23 duizend enthousiaste fans in Port of Spain zagen daarna Dean Ashton en Joe Hart hun debuut maken voor de Engelse ploeg, maar veerden op bij de entree van Dwight Yorke. De sterspeler van de eilandbewoners is eigenlijk gestopt bij de nationale ploeg, maar kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Tot treffers leidde zijn inbrengen echter niet.

Trinidad mag zich nu opmaken voor de WK-kwalificatiestrijd met Bermuda op 15 en 22 juni. Engeland komt in augustus weer in actie in een vriendschappelijk duel met Tsjechië en dan zal Capello zijn definitieve keuze voor een aanvoerder bekendmaken.