CHORZOW - Polen heeft de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal gelijkgespeeld.

In Chorzow kwam de ploeg van bondscoach Leo Beenhakker zondag niet verder dan 1-1 tegen Denemarken.

Martin Vingaard bracht de Denen, afgelopen donderdag nog tegenstander van het Nederlands elftal, na een half uur op voorsprong.

Maciej Zurawski miste kort daarna een strafschop namens de thuisploeg. Jacek Krzynowek maakte vlak voor rust de gelijkmaker (1-1).

De ploeg van Beenhakker overtuigde nog niet in de aanloop naar het EK. Polen won nipt van Albanië (1-0) en kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Macedonië (1-1).

Duitsland is op 8 juni de eerste EK-tegenstander van Polen, dat debuteert op het Europese titeltoernooi.

Zweden

Zweden heeft de oefencampagne richting het Europees kampioenschap voetbal in mineur afgesloten. In Solna verloor de ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck met 1-0 van Oekraïne.

Sergei Nazarenko maakte tien minuten voor tijd het enige doelpunt. Het Nederlands elftal wist vorige week nog eenvoudig te winnen van de Oost-Europeanen (3-0).

Zweden opent het EK op 10 juni met een wedstrijd tegen de regerend Europees kampioen Griekenland. Daarna staan wedstrijden tegen Spanje (14 juni) en Rusland (18 juni) op het programma.

Griekenland

De generale repetitie van Griekenland voor het Europees kampioenschap voetbal is niet best verlopen.

De titelverdediger kwam zondagavond in de Duitse plaats Offenbach am Main tegen Armenië niet verder dan een teleurstellende 0-0.