MINSK - Patrick Kluivert mag zich de meest scorendeinternational noemen. De pas 26-jarige spits maakte zaterdagavondtijdens de EK-kwalificatie-interland tegen Wit-Rusland zijn 38etreffer voor het Nederlands elftal. Kluivert had slechts 69wedstrijden nodig voor zijn geslaagde recordrace. De spits vanBarcelona verbeterde daarmee het aantal van Bergkamp, die in 79interlands tot 37 doelpunten kwam.

Kluivert debuteerde als achttienjarige aanvaller op 16 november in het Nederlands elftal. Hij mocht twintig minuten meespelentijdens het EK-kwalificatieduel met Tsjechië, maar scoorde niet. Detoenmalige spits van Ajax was in zijn tweede interland weldoeltreffend. Kluivert bekroonde zijn invalbeurt van twaalf minutenmet zijn eerste interlanddoelpunt.

Kluivert scoorde tweemaal drie treffers in het shirt van Oranje.Dat gebeurde voor het eerst tijdens de oefenwedstrijd tegen Belgiëop 4 september 1999 (5-5). Ook in de kwartfinale van EURO 2000 hadde spits van Barcelona drie keer succes. Joegoslavië was toen detegenstander.