PARIJS - Paul Haarhuis en Jevgeni Kafelnikov zijn er opRoland Garros niet in geslaagd hun titel in het dubbelspel teprolongeren. De twee verloren zaterdag in de finale van de alsderde geplaatste Amerikaanse tweeling Mike en Bob Bryan, 6-7 (3)-6. Haarhuis en Kafelnikov, elfde geplaatst, verdelen 132.000euro, de winnaars het dubbele bedrag.

Haarhuis (37) en Kafelnikov vormden voor de negende keer eendubbel. Haarhuis won 53 dubbeltoernooien, waarvan 39 met JaccoEltingh. In Parijs was hij op jacht naar zjn zevendegrandslamtitel, de vierde op Roland Garros. Met Eltingh werd hij in het eerste dubbel sinds de invoering van het beroepstennis in die alle vier grandslams wist te winnen.

De Brabander had in de finale last van een blessure aan derechterschouder, die hij drie maanden geleden opliep bij een valtijdens het skiën. "Ik had een lamme schouder, kon amperserveren", gaf hij aan. Hij schreef zich met Kafelnikov wel invoor Wimbledon, wordt verwacht in Rosmalen, maar overweegt beidetoernooien af te zeggen. "Ik laat dinsdag een MRI-scan maken."Met een operatie zal hij niet instemmen. "Dan stop ik acuut mettennis. Dat heb ik er niet meer voor over."

De Bryans, een identieke tweeling van 23 uit Californië, wonnenzaterdag hun eerste grandslamtitel. Voor Mike betekende de zege detweede titel. Vrijdag won hij met Lisa Raymond al het gemengddubbel in Parijs.