ARNHEM - Vitesse heeft de eerste competitiehelft zonder nederlaag op eigen veld afgesloten. Tegen RKC werd het zaterdagavond 1-1.

Vitesse begon zaterdagavond onzeker. Niet zo vreemd, na zeperds bij FC Den BoschAjax

Herstel

Vitesse herstelde snel. Via een kopbal van Van den Berg tegen de onderkant van de lat was RKC nog dicht bij de 2-0, daarna kreeg de thuisclub een duidelijk overwicht. Na ruim een half uur had dat de gelijkmaker tot gevolg. Een vrije trap van Martel werd door de gehele Waalwijkse defensie gemist, waardoor Knol bij de tweede paal kon inkoppen.

NAC

NAC won voor eigen publiek met 2-1 van SC Heerenveen

De laatste werd ruim een kwartier voor tijd uit het veld gestuurd. De Braziliaan kreeg rood wegens slaan. Heerenveen veerde op en NAC kwam nog even in problemen. Verder dan een treffer van invaller Bak Jensen kwamen de bezoekers niet.

Willem II

Willem II is de kampioen van de remises. In de laatste wedstrijd voor de winterstop behaalde de Tilburgse club tegen FC Twente het tiende gelijkspel, 3-3. Zeven hiervan vielen thuis te bewonderen.

Willem II handhaafde tegen FC Twente ook de ongeslagen status, al stond de ploeg twee keer achter. Booth zorgde voor 0-1. Nog voor rust kopte Janssens de gelijkmaker in.

Willem II nam na een uur de leiding door een strafschop van Landzaat voor hands van Ten Hag. Onmiddellijk hierna zorgde Booth weer voor evenwicht en kort nadien stond Twente weer voor door een kopbal van Van der Laan. Bombarda kopte de gelijkmaker in tijdens de slotfase van een rommelige wedstrijd op een licht besneeuwd veld.

NEC

Na de winst op Roda JC gaat NEC als nummer negen de winterstop in. Tegen Roda JC stond NEC al binnen tien minuten op voorsprong. Demouge kopte in na een fraaie voorzet van Latuheru.

Leekens

Na rust kregen de Limburgers meer controle. NEC kwam al snel met tien man te staan. Simr zou een slaande beweging hebben gemaakt, waarop scheidsrechter Sterk hem wegstuurde. Roda wist er niet van te profiteren. "De voor ons 'verkeerde' spelers kwamen steeds in kansrijke positie", zei Roda JC-coach Leekens. "De spelers met weinig scorend vermogen kregen de mogelijkheden. Die werden dan ook prompt gemist."

/DOSSIEREredivisie