MINSK - Aan de lijdensweg van Jong Oranje onder bondscoach Wim Koevermans komt maar geen einde. De jeugdinternationals beleefden vrijdagavond op bezoek bij Wit-Rusland opnieuw een afgang: 1-2. Na die nederlaag kan het belofteteam zich definitief niet meer plaatsen voor het Europees kampioenschap waarop uiteindelijk vier tickets voor de Olympische Spelen volgend jaar zomer in Athene zijn te verdienen.

Jong Oranje haalde uit de vijf gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden slechts twee punten. Ook de oefenwedstrijden tegen Zuid-Korea en Duitsland gingen kansloos verloren. De sfeer binnen de ploeg wordt slechter en slechter. In de aanloop van het duel tegen Wit-Rusland klaagden enkele spelers over de bondscoach en het gedrag van enkele ploeggenoten.

Negental

Jong Oranje eindigde het verloren duel met negen spelers. Jongen van Roda JC kreeg al in de vijftigste minuut de tweede gele kaart van de wedstrijd. Dinsdag moest in blessuretijd met een rode kaart kaart vertrekken omdat hij naar een tegenstander sloeg.

Verdediger Leiwakabessy opende in de 55e minuut ongewild de score. Hij passeerde zijn eigen doelman Zwarthoed. Biagenski verdubbelde de voorsprong in de 86e minuut waarna invaller Kolk in de 87e minuut de eindstand bepaalde: 2-1.