PARIJS - De Parijse politie heeft vrijdagmorgen een einde gemaakt aan de zwarte handel met toegangskaartjes voor het Frans Open op Roland Garros. Het plein voor de entree was leeggemaakt, agenten hielden de wacht.

Tot dan toe was er steeds levendige handel geweest in het doorverkopen van kaartjes. Er was voor de bezoekers geen ontkomen aan de illegale verkopers. Donderdag kostten tickets in de zwarte handel 150 euro, terwijl de normale prijs 65 euro is.

Zwarthandelaren

De politie liet de zwarte handel aanvankelijk oogluikend toen, maar zij pakte dagelijks toch nog 25 tot dertig zwarthandelaren op. Vrijdag greep zij rigoureus in door de hele handel plat te leggen. Dat kan een probleem zijn voor de Nederlanders die op de bonnefooi naar Parijs zijn afgereisd om landgenoot Martin Verkerk in de halve finale te zien spelen.

Aan de kassa zijn kaartjes nog amper te verkrijgen. Broer Mickel Verkerk ritselde donderdag nog 65 kaartjes voor fans uit Alphen aan den Rijn. Hoe groot de oranje enclave op het centrecourt zal zijn, is niet te voorspellen.