ENSCHEDE - Met ingang van het nieuwe seizoen biedt FC Twente vips, sponsors en bestuurders/directeuren van bezoekende clubs een volledig beveiligde parkeerplaats aan. De club neemt deze maatregel nadat FC Twente-supporters op 25 mei technisch directeur Leo Beenhakker van Ajax op een parkeerplaats bij het stadion hadden mishandeld.

Stadiondirecteur G. Tenniglo beaamde donderdag dat een groep van circa twintig Twente-aanhangers na de wedstrijd FC Twente-Ajax bier smeten naar Beenhakker. Ook werd hij geslagen. Beenhakker deed van de mishandeling geen aangifte, maar gaf wel verklaringen af aan FC Twente.

De stadiondirectie van het Arke-stadion moet nog de camerabeelden van de bewuste parkeerplaats bekijken. "Als we daarop zien wie de daders zijn, zullen we ze mogelijk een stadionverbod geven. Deze mensen maken de club te schande", waarschuwt Tenniglo.

De parkeerplaats waar de mishandeling plaatsvond, is van allerlei kanten bereikbaar. Supporters konden Beenhakker dus ongehinderd belagen. "We hebben een andere parkeerplaats die wel volledig omgeven is door hekken. Daar kunnen met ingang van het nieuwe seizoen vips en bestuurders van bezoekende clubs hun auto parkeren", aldus Tenniglo.