PARIJS - Naast Martin Verkerk en Guillermo Coria zijn nu ook de andere twee halvefinalisten van Roland Garros bekend. De Spaanse tennisser Albert Costa bereikte woensdag in Parijs de halve finales door Tommy Rebredo in vijf sets te verslaan. Juan Carlos Ferrero was in evenveel sets te sterk voor de Chileen Fernando Gonzalez.

Albert Costa is dé marathonman op Roland Garros. De als negende geplaatste Spanjaard had tegen zijn als 28e ingeschaalde landgenoot Tommy Robredo voor de vierde keer op Roland Garros een vijfsetter nodig: 2-6 3-6 6-4 7-5 6-2. Het was de derde keer dat Costa terugkwam van de achterstand met 0-2 in sets.

Robredo, 28e geplaatst, had indruk gemaakt met overwinningen op Hewitt en Kuerten. Tegen Costa leek hij op weg naar zijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi. Costa dacht er anders over. Hij paste zijn tactiek aan, ging op de baseline staan en niet meer drie meter er achter zoals de eerste twee sets. "Ik begon hardere returns te slaan en zag dat Robredo het er moeilijk mee had." Na 3 uur en 29 minuten had de Catalaan de buit binnen. Daarmee legde hij de route naar de laatste vier af in 15 uur en 32 minuten.

Ferrero ook halvefinalist

In de halve eindstrijd staat hij vrijdag tegenover zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero. De twee stonden vorig jaar in de finale op Roland Garros. Ferrero, derde geplaatst, maakte in vijf sets een einde aan de opmars van de Chileen Fernando Gonzalez, 6-1 -6 6-1 5-7 6-4. Het was een herhaling van de juniorenfinale van op Roland Garros, die door Gonzalez werd gewonnen.