ALPHEN AAN DEN RIJN - Op de eerste drie velden van de Alphense tennisvereniging Tean kan vrijdag niet worden gespeeld. De thuisclub van Martin Verkerk zet daar namelijk een grote tent neer om met leden en aanhang de halve finale van Verkerk op Roland Garros te bekijken. De club verwacht zeker duizend aanhangers. De gemeente Alphen moet nog wel een vergunning afgeven.

"Bij de kwartfinale tussen Verkerk en Moya zaten hier al honderd man in de kantine. En dat op een dinsdag, vroeg in de middag. De halve finale tegen Guillermo Coria is aan het eind van de vrijdagmiddag. Dat moet vol lopen", aldus Niels van der Slikke. Hij is beheerder van het clubhuis van Tean.

Een titel naar aanleiding van zijn verrichtingen van de afgelopen dagen ligt voor Verkerk al in het verschiet. Maandag droeg het bestuur hem voor als erelid van de club, waarvan hij al sinds zijn twaalfde lid is. Pas in de algemene ledenvergadering in december valt hierover een beslissing, maar alle (bestuurs)leden gaan er vanuit dat de voordracht wordt bekrachtigd.

Ook op een ander front staat Verkerk in de aandacht. Zo hebben drie Alphense tennisvrienden van de 24-jarige Alphenaar in allerijl een website voor hem in elkaar gezet: www.martinverkerk.nl.

De drie waren daar een half jaar geleden voorzichtig aan begonnen. De site stond in de steigers. Maar door de recente successen kwamen ze vlug met iets op de proppen. Dinsdag bezochten 60.000 mensen deze site.