AMSTERDAM - Riccardo Riccò denkt alweer aan de eindzege in de Giro d'Italia. De winnaar van de tweede etappe kwam een dag later ten val waarbij hij een blessure aan zijn hand overhield.

De Italiaanse klimmer vreest in de bergen daar last van te krijgen. "Ik hoop dat de pijn iets minder wordt de komende dagen, anders ga ik zware tijden tegemoet in de bergritten. In de bergen moet ik op de pedalen staan en dan geef ik met mijn handen voortdurend druk op het stuur", zegt hij tegen Sportweek. "Maar mijn artsen zeggen dat het elke dag beter gaat."

Vorig jaar wist Riccò eveneens een etappe op zijn naam te zetten en eindigde hij als zevende in het klassement. Dit jaar staat de renner van Saunier Duval te boek als één van de outsiders voor de eindoverwinning. Als zijn hand hem geen parten meer speelt, lijkt hij die rol te kunnen gaan waarmaken.

Nuyens

Voor Nick Nuyens, die dinsdag in de slotfase van de vierde etappe zwaar ten val kwam, zit de Giro er definitief op. De Belg vliegt vandaag terug naar zijn thuisland waar hij een operatie aan zijn sleutelbeen zal ondergaan.

Alles over de Giro d'Italia