MANCHESTER - Dick Advocaat kan zich woensdagavond definitief onsterfelijk maken in Sint Petersburg door met Zenit na de Russische titel ook de UEFA Cup te veroveren.

Dat zou dan, met lichte pijn in het hart, ten koste gaan van Glasgow Rangers. Bij deze Schotse club was de 60-jarige Haagse coach ook bijna vijf jaar met succes en plezier werkzaam.

Advocaat zei aan de vooravond van de eindstrijd in Manchester vooral het collectief van de Schotten te vrezen.

Mooie wedstrijd

"Hopelijk wordt het een goede en mooie wedstrijd van beide ploegen, met Zenit als winnaar. Maar laten we Glasgow Rangers vooral niet kleiner maken dan ze zijn. Je komt niet in de finale van de UEFA Cup, de League Cup, de Schotse Cup en wordt waarschijnlijk ook nog eens landskampioen als je niet over een uitgebalanceerd team beschikt, dat bovendien heel goed kan voetballen."

Zenit is op grond van de voorafgaande prestaties niettemin favoriet. De Russische kampioen, die het moet stellen zonder de geschorste topschutter Pavel Progrebnjak, schakelde in de knock-outfase Bayern München, Leverkusen, Olympique Marseille en Villarreal uit en scoorde naar hartelust. Rangers imponeerde toch iets minder tegen Fiorentina, Sporting, Werder Bremen en Panathinaikos.