EINDHOVEN - PSV heeft Stan Valckx op non-actief gesteld. PSV en Valckx zijn al enige tijd in gesprek over ontbinding van het contract van de technisch manager.

Vooruitlopend daarop is in onderling overleg besloten dat Valckx per direct geen werkzaamheden voor PSV meer zal verrichten. Dat liet de Eindhovense voetbalclub dinsdag op de website weten.

Valckx en algemeen directeur Jan Reker leven al enige tijd in onmin. De twee beleidsbepalers kwamen kort na het behalen van de landstitel hard in botsing. Valckx laakt de werkwijze van Reker en vindt onder meer dat de algemeen directeur toezeggingen heeft gedaan aan spelers die hij niet kon nakomen. Naast Valckx leverden ook doelman Heurelho Gomes en scout Piet de Visser forse kritiek.

Van Kraaij

Valckx bevestigde dat hij niet langer werkzaam is voor PSV. "Ik ben inderdaad op non-actief gesteld en dat respecteer ik. Ik zal mijn lopende zaken in de komende 24 uur afwerken en zaken netjes afhandelen." De taken van de technisch manager worden voorlopig waargenomen door Adrie van Kraaij, die bij de landskampioen in dienst is als scout. PSV gaat op zoek naar een definitieve vervanger.

Niet welkom

Valckx meldde zich dinsdag, na twee weken vakantie, weer bij PSV. De oud-speler van de Eindhovenaren zei maandag nog gewoon weer aan het werk te gaan. Toch komt zijn vertrek niet als een verrassing. Reker, die de steun heeft van de raad van commissarissen, liet eerder al weten dat Valckx en De Visser na hun kritiek niet meer welkom zijn bij PSV. Voor Gomes is er wel een weg terug.