MEERLE - Erik Dekker rijdt dit jaar niet de Ronde van Frankrijk. De Drentse beroepsrenner heeft nog steeds last van een peesontsteking en meent dat hij niet op tijd fit zal zijn voor de Tour. "Ik heb met de ploegarts, ploegleider en management besloten om nu al af te zien van deelname aan de Tour de France", schreef hij dinsdag op zijn website.

Maandag had de coureur van Rabobank al afgezegd voor de voorbereidingskoers Dauphiné Libéré, die begint op 8 juni. De winnaar van de wereldbeker in 2001 staat voortdurend onder controle van specialisten. Na medische behandelingen zou hij weer inzetbaar moeten zijn, maar steeds draaide het uit op een teleurstelling.

Ploegleider Theo de Rooij van de Rabobank had dinsdagochtend nog de hoop dat Dekker fysiek kon worden klaargestoomd voor de Ronde van Catalonië van 16 tot 22 juni. De coureur zelf zette echter een streep door dat scenario en liet weten niet te starten in de Tour, waarvan de proloog op 5 juli is.

Knie

Dekker: "Hoe ik me daar onder voel, wil ik niet beschrijven. Maar het zat er aan te komen. De knie blijft opspelen. Daardoor heb ik absoluut geen kilometers in de benen om überhaupt in conditie aan de start te komen."

Rasmussen

In de tourselectie is ook Michael Rasmussen een probleem. De Deen brak onlangs zijn hand tijdens een training in de Alpen. Het herstel van deze blessure verloopt volgens De Rooij redelijk. Tot de voorlopige selectie van de Rabobank behoren verder: Michael Boogerd, Bram de Groot, Steven de Jongh, Addy Engels, Marc Lotz, Marc Wauters, Oscar Freire, Levi Leipheimer, Beat Zberg, Grischa Niermann en Robert Hunter.