EINDHOVEN - Stan Valckx meldt zich dinsdag, na twee weken vakantie, weer bij PSV om zijn werkzaamheden te hervatten.

De technisch manager heeft een conflict met algemeen directeur Jan Reker. "Ik ben echter nog gewoon in dienst", aldus Valckx maandag. "Daarom ga ik weer aan het werk."

Reker

Reker was maandag naar eigen zeggen nog niet op de hoogte van de terugkeer van Valckx. "Hij heeft twee weken vakantie aangevraagd en die zitten er dinsdag op. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Ik heb geen idee, dat zullen we moeten afwachten."

Botsing

Valckx en Reker leven al enige tijd in onmin. De twee beleidsbepalers kwamen kort na het behalen van de landstitel hard in botsing.

Valckx laakt de werkwijze van Reker en vindt onder meer dat de algemeen directeur toezeggingen heeft gedaan aan spelers die hij niet kon nakomen.

Naast Valckx leverden ook doelman Heurelho Gomes en scout Piet de Visser forse kritiek.

Vlado Lemic

Reker verwijt Valckx op zijn beurt te nauwe banden te hebben met spelersmakelaar Vlado Lemic. Valckx en De Visser zijn na hun kritiek niet meer welkom bij PSV, zo liet de algemeen directeur eerder weten. Voor Gomes is er wel een weg terug.

Gomes

De Braziliaanse doelman liet in een interview weten dat hij alleen bij PSV blijft als Reker zou vertrekken.

Nu Reker de steun van de raad van commissarissen heeft, lijkt Gomes niet meer terug te keren bij PSV. Gomes is al enige tijd op vakantie en hoeft zich voor de laatste trainingen en oefenwedstrijden niet meer in Eindhoven te melden.