ROTTERDAM - Het eerste van de ruim 250 deelnemende teams aan de Roparun is maandag om 12.33 uur in Rotterdam over de meet gekomen.

Het team van de politie Flevoland kwam om 16.55 uur als laatste binnen. Dat was ruim voor het verstrijken van de sluitingstijd om 18.00 uur.

Hitte

De deelnemers aan de zeventiende editie van de ruim 530 kilometer lange non-stop estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam hadden het door de hitte zwaar.

Verscheidene deelnemers hadden last van duizelingen en hittestuwing en werden langs het parcours behandeld.

Hartproblemen

Eén deelnemer kreeg hartproblemen en werd opgenomen in het ziekenhuis. Anderen gaven op met lichte blessures, onder hen voormalig bokser Don Diego Poeder, die uitviel met een gescheurde spier.

Het sterrenteam waar hij deel van uitmaakte, zag ook ex-wielrenster Leontien van Moorsel uitvallen. Met haar man, teamcaptain Michael Zijlaard, keerde zij halsoverkop terug naar huis wegens een sterfgeval, aldus een woordvoerder van de organisatie.

De rest van de sterrenploeg, onder wie Pierre van Hooijdonk en Michael Boogerd, liep enige vertraging op, omdat de lopers maandagochtend onderweg al werden ingehaald en rondgereden op een kar.

Record

Aan de zeventiende editie van de Roparun deed een recordaantal teams mee. Het geld dat is ingezameld, komt ten goede aan de ondersteuning van mensen met kanker.

Welk team heeft gewonnen en hoeveel is ingezameld, wordt op 30 mei tijdens een feestavond in Puttershoek bekendgemaakt.

Start

De 6500 deelnemers vertrokken vanaf zaterdag uit Parijs. In elk team treden acht hardlopers aan die dag en nacht om beurten in actie komen en zo per persoon gemiddeld anderhalve marathon afleggen.

Tussen Parijs en Rotterdam viel een team uit, omdat er te weinig lopers over waren. Een ander team finishte wel, maar is officieel uit de wedstrijd genomen omdat de veiligheidsvoorschriften onderweg niet voldoende waren gevolgd.