AGRIGENTO - De Italiaan Riccardo Ricco heeft zondag de tweede etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De renner van Saunier Duval sprintte aan het einde van de rit van Cefalu naar Agrigento over 207 kilometer naar de zege.

De rit eindigde met een korte, zware klim in Agrigento. De Spanjaard Rodriguez reed in de slotkilometer weg uit een eerste groep, maar werd kort voor de streep achterhaald. Danilo di Luca, de Giro-winnaar van vorig jaar, eindigde als tweede.

De Amerikaan Christian Vandevelde verloor de roze leiderstrui, die hij zaterdag na winst met zijn team Slipstream in de ploegentijdrit in Palermo mocht aantrekken. De Italiaan Franco Pellizotti is de nieuwe leider.

Zabriski

Voor David Zabriskie zit de Ronde van Italië er na de tweede etappe al weer op. De Amerikaan die zaterdag met Slipstream de ploegentijdrit in Palermo won, was zondag het slachtoffer van een valpartij.

De nummer twee van het algemeen klassement achter zijn toen nog leidende teamgenoot Christian Vandevelde werd met een brancard afgevoerd.

Groepje

De 29-jarige Zabriskie behoorde tot een groepje renners dat 60 kilometer voor de streep in Agrigento tegen het asfalt smakte.

Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Cancatti op Sicilië. De artsen constateerden een gebroken lendewervel.

ZIE OOK:
Raborenners lopen eerste schade op
Zware valpartij Zabriskie
Astarloa start niet

Lees alles over de Giro op NUsport