ISTANBUL - Felipe Massa heeft voor de derde opeenvolgende keer de GP van Turkije gewonnen. Lewis Hamilton probeerde met een andere strategie de Braziliaan te verslaan maar faalde. Wereldkampioen Kimi Raikkonen werd derde.

De Grand Prix van Turkije werd deze keer een strategisch steekspel tussen Ferrari en McLaren. Polesitter Felipe Massa speelde op veilig met de traditionele twee tankbeurten, uitdager Lewis Hamilton dook één keer meer de pits in. De Brit koos dus voor minder benzine en een snellere wagen, maar dat volstond niet om te winnen.

Gok

Hamilton moest ook op het circuit voorbij Massa raken om zijn strategie te laten werken en slaagde daar ook in. Na hun eerste tankbeurt wrong de Britse McLaren-rijder zich voorbij de Ferrari van Massa. De strategie van Hamilton werkte echter niet helemaal zoals het moest. Na zijn derde en laatste tankbeurt lag de Brit opnieuw achter Massa en moest hij zijn tweede plaats nog verdedigen tegen Kimi Raikkonen.

De Finse wereldkampioen maakte in Istanbul nooit aanspraak op de zege. Raikkonen verloor bij de start meteen twee plaatsen, en kon nooit hoger dan de derde plaats opklimmen. Die volstaat wel om de leiding in het kampioenschap te behouden. De Fin ziet Hamilton en Massa wel naderen tot op zeven punten.