MEERLE - De kans dat Erik Dekker deze zomer deelneemt aan de Ronde van Frankrijk is door zijn afzegging voor de Dauphiné Libéré een stuk kleiner geworden. De Drentse beroepsrenner heeft nog steeds last van een peesontsteking. De Dauphiné begint op 8 juni. De winnaar van de wereldbeker in 2001 staat voortdurend onder controle van specialisten. Na medische behandelingen zou hij weer inzetbaar moeten zijn, maar steeds draaide het uit op een teleurstelling.

Ploegleider Theo de Rooij van de Rabobank zei dinsdag te hopen dat Dekker nog fysiek kan worden klaargestoomd voor de Ronde van Catalonië van 16 tot 22 juni. Indien hij de Spaanse etappekoers goed doorkomt, zou hij nog in de tourploeg kunnen komen. De Rooij: "Als dat ook niet lukt, heeft deelname aan de tour geen zin."

In de tourselectie is ook Michael Rasmussen een probleem. De Deen brak onlangs zijn hand tijdens een training in de Alpen. Het herstel van deze blessure verloopt volgens De Rooij redelijk. Tot de voorlopige selectie van de Rabobank behoren verder: Michael Boogerd, Bram de Groot, Steven de Jongh, Addy Engels, Marc Lotz, Marc Wauters, Oscar Freire, Levi Leipheimer, Beat Zberg, Grischa Niermann en Robert Hunter.