APELDOORN - De Nederlandse volleybalbond en bondscoach Avital Selinger van de nationale vrouwenselectie zijn nog steeds in gesprek over de verlenging van zijn contract.

De NeVoBo heeft de intentie met Selinger verder te gaan, maar neemt de tijd om tot een nieuwe verbintenis te komen.

"We willen door met Avital, want anders zijn we niet met hem in gesprek. Maar we hebben geen haast. Zijn contract loopt nog tot het einde van het jaar door."

"We moeten ook komen tot een nieuw model en dat moet iets zijn waar we met elkaar achter staan", zei Arjen Boonstoppel, manager topvolleybal, zaterdag bij de Dela Meidendag in Apeldoorn.

Martinus

De afgelopen jaren was het Nederlands vrouwenteam met het oog op de Olympische Spelen in Peking ondergebracht bij de club Martinus.

Dit model - met als doel zoveel mogelijk samen te trainen - behoort tot het verleden omdat de bond een streep heeft gezet onder de dubbelfunctie van bonds- en clubcoach.

Oranje-plan

Hoewel de vrouwen zich opnieuw niet voor de Spelen hebben geplaatst, vindt Selinger dat het zogenoemde Oranje-plan enorm veel heeft opgeleverd.

Hij zou het liefste zien dat het qua kennis en organisatie wordt gekopieerd bij alle clubs.

Verantwoordelijkheid

"Dat is moeilijk, want Nederland is klein. Maar het is essentieel dat iedereen nu zijn verantwoordelijkheid neemt. Dus niet alleen ik, ook de speelsters, de organisatie, sponsor, NOCNSF en de bond."

"Ik wil me onvoorwaardelijk beschikbaar stellen, maar dan moeten wel bepaalde aspecten worden ingevuld. We moeten goed nadenken wat we willen. Het is vooral belangrijk dat er ruimte komt voor nieuw talent om ook naar de 'universiteit' te kunnen net als de huidige generatie heeft gedaan. Je moet dus de uren in de trainingshal blijven houden", zei Selinger.

Ultimatum

Een ultimatum voor het verlengen van zijn contract heeft Selinger niet. "Ik denk dat ik goed genoeg ben en dat ik dat niet nodig heb. Ik richt me voorlopig op de komende weken met het team."

Nieuwe speelsters

Hij heeft zich deze zomer tot doel gesteld een aantal nieuwe speelsters in het traject in te passen. Zij moeten de internationals vervangen die eind mei na het internationaal toernooi in Abu Dhabi afhaken.

Riëtte Fledderus stopt met volleybal op topniveau. Ook Francien Huurman, Ingrid Visser, Chaïne Staelens en Mirjam Orsel zijn niet beschikbaar voor de Boris Jeltsin Cup en Montreux Volley Masters in juni.

Vervangers

Selinger heeft Lonneke Sloetjes, Quinta Steenbergen, Monique Wismeijer, Maret Grothues, Deborah van Daelen, Anne Buijs en Robin de Kruijff als vervangers op het oog. Uit deze groep kiest hij er vijf.

Na deze twee toernooien krijgen de internationals een lange vakantie. "De afgelopen jaren zijn zeer intensief geweest. Een groot deel van de selectie is toe aan rust", aldus Selinger.

World Grand Prix 2009

Eind juli hervat hij met het Nederlands team de trainingen om zich voor te bereiden op het kwalificatietoernooi voor de World Grand Prix 2009 in september in het Russische Omsk.

Oranje zal voor dat evenement een aantal wedstrijden tegen Cuba spelen. Deze ploeg maakt op weg naar de Spelen in China een tussenstop in Nederland.

Ook staat begin september de strijd om de Dela Cup op het programma. De tegenstander is nog niet bekend.