ZEIST - Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder en Arjen Robben ontbreken op 20 mei in Noordwijk bij de start van de voorbereiding van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap voetbal.

Het drietal speelt die dag met Real Madrid een oefenduel in de Saudische plaats Riyad. Van Nistelrooij en Robben voegen zich nu op vrijdag 23 mei bij de groep, net als Jan Vennegoor of Hesselink. De aanvaller speelt een dag eerder met Celtic de laatste competitiewedstrijd.

Sneijder

Sneijder sluit zich op 26 mei aan bij de selectie, die dan verkast naar Hoenderloo. De middenvelder krijgt langer rust gezien zijn drukke programma van de laatste tijd.

Van der Sar

Ook doelman Edwin van der Sar van Manchester United hoeft zich pas op 26 mei bij Oranje te melden. Hij krijgt na de finale van de Champions League tegen Chelsea enkele dagen vrijaf.

Selectie

De afspraken zijn alleen van toepassing als de spelers tot de selectie behoren. Bondscoach Marco van Basten brengt zijn voorlopige groep, die nu bestaat uit dertig spelers, op vrijdag 16 mei terug tot maximaal 26 man.

De internationale regelgeving voor het vrijgeven van spelers voor nationale ploegen schrijft voor dat internationals uiterlijk veertien dagen voor de start van het toernooi door de club moeten worden afgestaan.