ALMELO - Gert Heerkes is ook de komende twee voetbalseizoenen hoofdtrainer van Heracles Almelo. De club neemt afscheid van Maas en Glusevic.

Dat maakte de eredivisionist vrijdag bekend. Heerkes volgde in januari als interim-coach de ontslagen Ruud Brood op. De 42-jarige Hardenberger zorgde er vervolgens met een goede serie resultaten voor dat Heracles zich in de hoogste klasse handhaafde.

Ook bereikten de Almeloërs onder leiding van Heerkes de halve finales van het bekertoernooi.

Germanicus

Heerkes, die overkwam van tweedeklasser Germanicus uit Coevorden, had voor komend seizoen al overeenstemming bereikt met ACV. De zaterdaghoofdklasser uit Assen heeft in Johan Pitstra inmiddels al een nieuwe coach gevonden.

Assistent-trainer Hendrie Krüzen besloot eerder al bij Heracles te blijven. Hij stond in de belangstelling van Feyenoord.

Maas en Glusevic

Rob Maas en Igor Gluscevic moeten vertrekken wel bij Heracles Almelo. De twee routiniers krijgen bij de eredivisionist geen nieuw contract aangeboden.

Maas speelde drie seizoenen voor Heracles. De 38-jarige middenvelder was de afgelopen twee seizoenen aanvoerder. Eerder kwam hij onder meer uit voor RKC Waalwijk, Feyenoord en de Duitse clubs Arminia Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg.

Gluscevic speelde anderhalf seizoen bij Heracles. De 34-jarige spits voetbalde in Nederland ook bij FC Utrecht en Vitesse.