AMSTERDAM - Edgar Davids is op tijd fit voor de eerste wedstrijd van Ajax tegen FC Twente in de finale van de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. De aanvoerder keert zaterdagavond in Emmen terug in de basisformatie van de Amsterdamse club.

Davids ontbrak maandag vanwege een liesblessure in de door zijn ploeg gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (3-1).

Vermaelen

Thomas Vermaelen komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. De verdediger ondervindt nog te veel hinder van een liesblessure. Hij ontbreekt volgende week zondag ook tijdens de tweede ontmoeting met FC Twente in de ArenA. Dat liet Ajax-trainer Adrie Koster vrijdag weten.

Verthongen

Jan Vertonghen vervangt Vermaelen in het hart van de defensie. Urby Emanuelson start als linksback en het middenveld van Ajax bestaat waarschijnlijk uit Edgar Davids, Kenneth Perez, Rasmus Lindgren en Gabri.

"We moeten FC Twente op het middenveld het voetballen onmogelijk maken", verklapte trainer Adrie Koster vrijdag iets van het strijdplan tegen FC Twente.

FC Twente

"Ik sla FC Twente op dit moment hoger aan dan Heerenveen. We hebben dit seizoen nog niet van ze gewonnen. Dat zegt voldoende. Toch zie ik wel kansen voor ons. Ik vind dat mijn spelers een fitte indruk maken. Ze zijn klaar voor twee zware duels met FC Twente."