ISTANBUL - Felipe Massa heeft vrijdagochtend de snelste trainingsronde gereden op het circuit van Istanbul, waar zondag de Grote Prijs van Turkije wordt verreden. De Braziliaanse formule 1-coureur van Ferrari, vorig jaar winnaar op Istanbul Park, klokte 1.27,323.

Hij was iets rapper dan de Fin Heikki Kovalainen. De coureur van McLaren zette een rondetijd van 1.27,456 neer. De Brit Lewis Hamilton van McLaren reed de derde tijd: 1.27,752.

Nat

De eerste vrije training kwam traag op gang. Het circuit was enkele uren voor de sessie schoongespoten en nog niet helemaal opgedroogd bij aanvang van de sessie.

"Sommige bochten waren nog nat. Ik merkte het bij het inrijden", zei Fernando Alonso van ING Renault. "Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Ze behoren dat schoonmaken veel eerder te doen", mopperde hij.

Aanvoelen

Toch maakte de Spaanse oud-wereldkampioen zich niet druk. "Ach, alle coureurs hebben er last van. Bovendien is de eerste vrije training niet zo belangrijk. Het is de auto en het circuit aanvoelen, het gaat er niet om wie het hardst kan." Alonso reed uiteindelijk de vierde tijd: 1.28,284.