AMSTERDAM - Engels international Peter Crouch mag van manager Rafael Benitez uitkijken naar een andere club. Aan de lange spits van Liverpool hangt volgens de Spaanse manager een prijskaartje van ruim negentien miljoen euro.

Volgens Benitez is Portsmouth geïnteresseerd in Crouch, maar de club heeft nog geen bod ontvangen. "Crouch wil elke week spelen, maar hij weet dat hij moet concurreren met Fernando Torres", zei Benitez donderdag. Torres heeft dit seizoen de voorkeur als basisspeler voor Crouch. De Spaanse spits tekende in zijn eerste jaar in totaal voor 32 doelpunten.

Topscorer

Dit seizoen kreeg Crouch, die nog een contract heeft voor een seizoen, slechts in negen van de 37 competitiewedstrijd een basisplaats van Benitez. Vorig seizoen was de 26-voudig international topscorer van Liverpool. In totaal maakte hij in drie jaar 22 competitietreffers in 85 wedstrijden. Voor de Engelse nationale ploeg kwam hij tot veertien doelpunten.

Kewell

Benitez bevestigde dat hij met Aston Villa heeft gesproken over een overgang van Gareth Barry naar Liverpool. Daartegenover staat het vertrek van Harry Kewell. Het contract van de door blessure geplaagde Australiër wordt niet verlengd. In totaal heeft Kewell in vijf jaar 93 competitieduels voor Liverpool gespeeld.