AMSTERDAM - Het tennistoernooi van Rosmalen heeft voor de komende editie vijf spelers uit de toptien vastgelegd. Bij de mannen zijn David Ferrer (5) en Richard Gasquet (9) van de partij.

In het vrouwentoernooi komen titelverdedigster Anna Chakvetadze (7), Elena Dementieva (9) en Daniela Hantuchova (10) in actie.

Toernooidirecteur Marcel Hunze maakte het volledige programma donderdag bekend. Grote publiekstrekkers zijn volgens hem de Nederlandse topspelers Robin Haase en Michaëlla Krajicek.

De winnares van twee jaar geleden kent een mager jaar, maar heeft in het verleden laten zien goed op gras uit de voeten te kunnen.

Naast de Nederlandse toppers heeft de Ordina Open nog twee oud-winnaars van het toernooi vastgelegd. Tweevoudig winnaar Mario Ancic en zijn landgenoot Ivan Ljubicic wonnen samen de laatste drie edities van het Brabantse grastoernooi.

Wildcards

De organisatie heeft vijf wildcards beschikbaar voor het toernooi. Arantxa Rus is al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi. De overige vier plekken, één bij de vrouwen en drie bij de mannen, zijn nog niet bekend. Bij het mannentoernooi zal er nog minimaal één wildcard aan een Nederlandse tennisser worden uitgedeeld.