MADRID - Real Madrid heeft het kampioensfeest van de eigen aanhang met enkele dagen verlengd. De landskampioen van Spanje kleineerde woensdagavond aartsrivaal Barcelona met 4-1.

Na twintig minuten stond het al 2-0 door treffers van Raul en de Nederlander Arjen Robben, die zijn tweede treffer in vier dagen met het hoofd maakte.

In de tweede helft verdubbelden Higuain en invaller Ruud van Nistelrooij de score. De Nederlander maakte een kwartier voor het einde zijn rentree in de ploeg, na een enkeloperatie op 19 maart.

Dertiende competitietreffer

Een minuut nadat de international Raul had afgelost in de spits mocht hij aanleggen van de stip. Van Nistelrooij faalde niet. Het was zijn dertiende competitietreffer dit seizoen. Thierry Henry verzachtte de pijn voor Barcelona door nog 4-1 te maken.

Barcelona, dat woensdagavond voor aanvang een erehaag vormde om de kampioen te eren, is door de nederlaag komend seizoen veroordeeld tot de voorronde van de Champions League. Nummer twee Villarreal is door de ploeg van Frank Rijkaard niet meer te achterhalen.

Samenhang

"Real Madrid speelde veel beter en verdiende te winnen", gaf Rijkaard na afloop toe. "Bij ons ontbrak de samenhang. Madrid was aanvallend en verdedigend een stuk beter."

Rijkaard weigerde in te gaan op geruchten dat hij als trainer bij Barcelona wordt afgelost door 'Pep' Guardiola, zoals Spaanse media deze week aangaven. "Ik wens alleen te praten over de wedstrijd."

Deco

Barcelona, dat in het weekeinde Valencia nog met 6-0 afstrafte, miste in Madrid de geschorste middenvelder Deco en aanvaller Eto'o. De ploeg van Rijkaard beëindigde het duel in Madrid met tien man.

Xavi incasseerde in de slotfase zijn tweede gele kaart en moest met rood vertrekken. Na het fluitsignaal kreeg de kampioen van Spanje een staande ovatie van de fans. Real Madrid had eerder dit seizoen ook al in Barcelona gewonnen, 0-1.

Valencia

Bekerwinnaar Valencia boekte een belangrijke zege op Real Zaragoza. De club waar onlangs trainer Ronald Koeman zijn spullen kon pakken had aan een treffer van Daniel Silva voldoende voor de drie punten.

Valencia staat door de zege dertiende, met vijf punten meer dan de clubs onder de degradatiestreep. Silva kreeg overigens in de slotfase ook nog de rode kaart. Real Zaragoza blijft in degradatienood.