DEN HAAG - VVV-Venlo is woensdagavond uit de eredivisie gedegradeerd. De ploeg van trainer André Wetzel verloor in de tweede ronde van de play-offs voor promotie/degradatie met 2-0 van ADO Den Haag, de club waar Wetzel pikant genoeg volgend seizoen aan de slag gaat.

ADO Den Haag werd bij de openingstreffer flink geholpen. Een voorzet van Richard Knopper werd van richting veranderd, waarna VVV-keeper Kevin Begois de bal schlemielig in eigen doel tikte.

Het was tekenend voor het drieluik dat juist ADO Den Haag op voorsprong kwam, terwijl de meeste aanvalsdrift bij de bezoekers lag.

Eerdere duels

VVV-Venlo liet in de twee voorgaande duels zien dat het ADO de baas kon zijn, maar drukte dat niet uit in de score.

In het eerste duel in Den Haag zag Wetzel, die ADO naar eigen zeggen binnen vijf jaar naar de top zes van Nederland wil leiden, hoe zijn Limburgse ploeg enkele grote kansen verprutste. De snelle 1-0 achterstand kon dan ook niet meer worden weggepoetst.

Kansen

In eigen huis scoorden de Limburgers dit weekeinde wel. Het viel VVV echter opnieuw te verwijten dat de kansen slecht werden afgerond. Het werd slechts 1-0.

Door de magere score en een gemiste strafschop van keeper Kevin Begois in de noodzakelijke serie mocht ADO woensdag in eigen huis proberen de derde ronde te bereiken.

Eindfase

Dat lukte, maar overtuigend was het niet. Door de minimale voorsprong was het laatste half uur als het einde van een spannende film voor de Haagse supporters.

VVV rook aan de gelijkmaker, maar in de 80e minuut besliste Daryl Janmaat het duel in Haags voordeel: 2-0.

RKC

ADO Den Haag speelt in de derde ronde tegen RKC Waalwijk om promotie naar de eredivisie. De Waalwijkers wonnen woensdagavond hun beslissende derde duel met liefst 4-0 van MVV.

Of André Wetzel volgend seizoen ook daadwerkelijk met ADO in de eredivisie speelt, valt nog te bezien. De Haagse formatie speelde dit seizoen in de competitie al tweemaal tegen RKC, maar haalde uit die duels maar één punt.

VVV degradeert