BREST - Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft bij de Europese titelstrijd RSX voor de kust van Brest nog steeds uitzicht om zich te nomineren voor de Olympische Spelen in Peking.

Na vijf races met matige wind staat de Nederlander tiende. Van Rijsselberge heeft al een 'halve' olympische nominatie op zak en moet in Brest bij de eerste tien eindigen om zich echt te nomineren.

Casper Bouman

Collega Casper Bouman, ook in bezit van een halve nominatie, heeft veel moeite met het lichte weer en staat 21e.

Bouman heeft wel voordeel op Van Rijsselberge als het gaat om olympische kwalificatie. De jonge Hagenaar, in 2006 wereldkampioen, eindigde onlangs in Hyeres als vierde.

Nationale selectie

Daarmee miste hij weliswaar net de tweede benodigde halve nominatie, maar werd hij wel de winnaar van de nationale selectie.

Als zowel Bouman als Van Rijsselberge zich voor Peking weet te nomineren gaat Bouman.

Finn-klasse

Bij de Europese titelstrijd in de Finn-klasse staat Pieter-Jan Postma voorlopig zesde. Bij het Italiaanse Scarlino zijn de weersomstandigheden wisselend, met amper wind.

De races werden woensdag naar de middag verschoven. Postma eindigde in de vierde race slechts als twintigste.

Hij herstelde zich daarna door in de vijfde race als tweede te finishen. De Fransman Florent Guillaume gaat aan de leiding, op korte afstand gevolgd door de Canadees Christopher Cook.