MADRID - De spelers van het Spaanse Daviscupteam doen niet meer mee aan promotionele en publieke acties zolang Pedro Munoz voorzitter van de Spaanse tennisfederatie is. Reden is een ruzie over de locatie voor de halve finale tegen de Verenigde Staten in september.

De tennissers willen graag in een stad aan zee spelen. De banen zijn daar minder snel en dat zou in hun voordeel zijn tegen de hard serverende Amerikanen. Munoz wil echter in Madrid spelen omdat de arena Las Ventas, normaal gebruikt voor stierengevechten, de meeste zitplaatsen heeft.

Pikant detail is dat Munoz na het bereiken van de halve finale beloofde dat de tennissers de speelstad mochten kiezen.

Verklaring

"Dit geschil gaat niet specifiek over Madrid'', luidde woensdag de officiële verklaring van Rafael Nadal, David Ferrer, Carlos Moya, Tommy Robredo, Nicolas Almagro, Juan Carlos Ferrero, Fernando Verdasco, Feliciano Lopez en bondscoach Emilio Sanchez Vicario.

"Wij zijn meerdere malen bedrogen door Munoz, hij heeft zich niet aan de afspraak gehouden en gunt onze rivalen het voordeel.''

Zee

De spelers geven de voorkeur aan plaatsen als Benidorm, Tenerife of Gijon, allemaal wel aan de zee. De federatie neemt vrijdag een beslissing.