AMSTERDAM - Frank Rijkaard kan woensdag voor de derde keer een competitiezege halen in Santiago Bernabéu. De Nederlandse trainer van Barcelona is met twee zeges al de succesvolste trainer van de Catalanen in het stadion van aartsrivaal Real Madrid.

Geen enkele andere Barça-trainer won El Clasico meer dan één keer in Madrid.

Rijkaard zal andere dingen aan zijn hoofd hebben dan deze mogelijke mijlpaal, want zijn toekomst bij Barcelona is uiterst onzeker. Pep Guardiola en Michael Laudrup worden nadrukkelijk genoemd als zijn opvolger.

De Nederlander laat nog weinig los over zijn toekomst. "Ik heb nog een doorlopend contract", zegt Rijkaard op de clubwebsite. "Maar hoewel je een contract altijd moet respecteren, moeten beide partijen voldoende vertrouwen hebben om met elkaar door te gaan."

Belangrijke wedstrijd

Barcelona staat vier punten achter nummer twee Villarreal. Die plaats geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Rijkaard wil het duel bij de kersverse Spaanse kampioen woensdag dan ook graag winnen. "Het is een belangrijke wedstrijd en we gaan voor een goed resultaat. Dat is belangrijk voor de club, maar zeker voor de fans."

Collega Bernd Schuster ziet het duel met Barcelona als een toetje op een geslaagd seizoen. Zijn Real Madrid werd zondag kampioen door een late 2-1 zege bij Osasuna. "Het enige dat we dit seizoen nog moeten doen, is nog eens winnen van Barcelona. Dit zijn altijd speciale wedstrijden, ook al hebben we de titel al binnen. Het zal niet makkelijk worden, maar een zege zou het seizoen helemaal afmaken."

Baptista

De eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide ploegen eindigde in een 1-0 zege voor Real. Julio Baptista maakte de enige treffer in Camp Nou. De twee zeges van Rijkaard in Bernabéu dateren uit de seizoenen 2003/2004 en 2005/2006.

Twee jaar geleden leidde Ronaldinho zijn ploeg naar een 3-0 overwinning, wat hem en Barça op een staande ovatie van de Real-fans kwam te staan.